Architektura 21szego wieku : Zarząd Konkursu w Antalya Kepez Municipality Projekt / Hakan Deniz Ozdemir & Cesa Architects

Dzięki uprzejmości Hakan Deniz Ozdemir & Cesa Architects Grunt między dworcem autobusowym Antalya i Çall.
Skrzyżowania to jedna z ograniczonych stref zielonych mocno zdeterminowanych dzielnic Dokuma i Otogar.
Z zapleczem socjalnym MKE na przeciwległym terenie i osiedlami, które pozostały dla gimnazjów i centrów biznesowych w nowym planie rozwoju z tyłu, strona tworzy wielki zielony pasek w miejskiej strukturze.
Sławny cytat autorstwa Franka Lloyda Wrighta: Studiuj naturę, kochaj naturę, trzymaj się blisko natury.
Nigdy cię nie zawiedzie.
był główną siłą napędową projektu Hakana Deniza Ozdemira i Cesa Architects.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Ta trwałość zieleni ma wielkie znaczenie dla jego miasta, a zwłaszcza dla dzielnicy Dokuma-Otogar.
Faktem jest, że jako kraj o przeciętnej rocznej temperaturze 18 ° C pojawią się bardziej nadające się do zamieszkania strefy dzięki mikroklimatowi drzew.
Dlatego skupiono się na istnieniu drzew i kompleksu, który będzie stanowił bazę dla wszelkich możliwych zakłóceń ekologicznych w przyszłości przez cały proces projektowania.
Dzięki uprzejmości Hakan Deniz Ozdemir & Cesa Architects W tym kierunku projektujemy kroki i decyzje w następujący sposób: Dzięki uprzejmości Hakana Deniza Ozdemira i architektów Cesa 1- Lądowiska istniejących drzew zostały oznaczone jako 2 – Miejsca, w których drzewa pozwalają witrynie na wykopanie zostały wykopane około 4 metry, aby zapewnić głębsze cienie na dziedzińcach.
(Prosta forma drzewa sędziwego, która jest dostępna intensywnie w miejscu, daje nam pewne wyobrażenie o swoich korzeniach: kilka drzew – na zawalonym dziedzińcu dzięki swoim korzeniom – jest chronionych w dużych doniczkach, które czasami działają jak banki i Te doniczki stają się kolumnami nowych frędzli na zawalonych dziedzińcach, 3 – Obecna droga w miejscu nie została zmieniona, lecz udoskonalona Nowa droga dla pieszych łącząca wschód i zachód strony ukształtowanie terenu wraz z trasą wyznaczają drzewa 4 – główny kompleks budynków został rozdzielony na dwie części na skrzyżowaniu ścieżek dla pieszych, z których oba zostały porzucone na wschód od strony lądu i wewnętrzne ogrody hala, a zachodnia strona została przeznaczona na konferencję i inne działania, są one zagnieżdżone, ale także oddzielone od siebie.
| 5- Dach hali o pojemności 300 osób, który znajduje się wewnątrz budynku, został zaprojektowany jako amfiteatr fronting zawalony dziedziniec.
Ten amfiteatr tworzy nową drogę dla pieszych i tworzy atmosferę dla organizacji na wolnym powietrzu.
6 – Jednostki zarządzające i pionowe elementy cyrkulacyjne zapewniające dostęp do sali konferencyjnej umieszczono nad salą o pojemności 300 osób.
W ten sposób jednostki zarządzające są ustawione, aby kontrolować drogę, a wszystkie wewnętrzne ogrody połączone są wejściami do zawalonej elewacji dziedzińca.
Dzięki uprzejmości Hakan Deniz Ozdemir & Cesa Architects 7- Struktura sali konferencyjnej umieszczonej na filarach pionowej cyrkulacji, nad inną częścią budynku, z innym nastawieniem od osiedla budynków wewnątrz zawalonego dziedzińca.
Zapewniło to triangulację, którą można zobaczyć w każdym punkcie zawalonego dziedzińca i przy drodze.
8- Na koniec umieszczono daszki, aby zwiększyć gęstość cienia na odsuwanym dziedzińcu.
Oprócz zacienienia, te zadaszenia stworzyły drugą oś cyrkulacji, która zapewnia dostęp do całego budynku na poziomie gruntu.
Dzięki uprzejmości Hakana Deniza Ozdemira i architektów Cesa Kroki związane z opracowaniem masywnej kompozycji wyłoniły się dzięki decyzjom: Dzięki uprzejmości Hakana Deniza Ozdemira i architektów Cesa Droga dla pieszych i pojazdów jest utrzymywana z udoskonaleniem kierunku w miejscu, stała się centralą , co jest wystarczające dla oczekiwanego intensywnego ruchu pieszego we wschodniej części miasta.
Nazwaliśmy tę linię.
Kultura i skrzyżowanie Centraline ..
Stanie się także centralnym ośrodkiem kulturalnym, łączącym główną drogę i szkołę podstawową, która zostanie zbudowana w przyszłości.
2 – W obecnej sytuacji strona nie może łączyć wschodniej i zachodniej strony pola ze względu na intensywny zielony pas zawarty w obszarach z przodu iz tyłu.
Tak więc zaproponowano drugi sposób pieszy w odpowiednim kierunku, w zależności od drzew.
Nazwaliśmy tę drogę jako Crossing Centraline .
Przejście tych dwóch przejść dla pieszych jest również punktem, w którym konstrukcja komponuje się i staje się częściowa.
3- Od kiedy sala weselna została pozostawiona na poziomie rozebranego podwórka, świetliki zostały umieszczone w holu, sali weselnej i salach uroczystości, aby zapewnić im naturalną błyskawicę i klimatyzację.
4- Wykonując świetliki jako kolorowe szklane kostki, dach sali weselnej zamienia się nocą w świetlny park 5-konferencyjny został odseparowany od powierzchni ziemi.
Tak więc połączenie między nami
[więcej w: grzejniki purmo, grzejniki dekoracyjne, dekoracyjne grzejniki ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: dekoracyjne grzejniki grzejniki dekoracyjne grzejniki purmo